måndag 31 augusti 2015

Halsbandshängen

Jag har så mycket pysselgrejer att jag inte behöver köpa mer på flera år!
Ändå köper jag mer.
Så idag satte jag mig och pysslade lite smycken, för att se vad jag hade för hängen. Det blev en del, fast jag fastnade lite i att göra fotosmycken :)
Uggla med brev. Båda köpta på en pärlbutik i Ö-vik tror jag. Satte ihop dem för att det blev lite Harry Potter då.
En blå sten, jag vet inte vars den kommer ifrån. Lindade ståltråd runt den och formade en öggla på baksidan. Kanske måste göra om baksidan för den ligger inte riktigt som den ska. 

Fotosmycken! Jag köpte Diamond Glaze förra sommaren, eller om det var sommaren innan det. Klipp en bild till rätt storlek, limma fast i hänget och täck med Diamond Glaze! Jag experimenterar lite, vet inte exakt hur man ska göra för att det ska bli perfekt, men det blir bra ändå!
Bilderna jag har använt kommer från:
Biotidningar. Där finns bilder från filmer, och i den långa listan med kommande premiärer finns små små omslagsbilder till filmerna. Perfekt att klippa till och göra smycken av. 
En lapp som följde med en doctor-who prydnad jag köpte i en tuggumi-aparat i en butik i London. Det var en bild på alla olika små figurer man kunde få. Klippte ut en Dalek och Tardisen och limmade på en färgad bakgrund. På Baksidan av Tardisen finns Doctor Who loggan, det smycket blev ett av mina favoriter.
De ljusgröna blommotiven är baksidan av en förpackning till något. Spara allt skräp!
Den runda saken har jag också klippt ut från någon tidning eller nåt, minns inte vars. Den var fin i alla fall.Här är en bättre, fast dålig, bild på tardis-hänget.

Här är fler stenar som jag inte vet vars de komer ifrån. En gång för länge sedan limmade jag små snäckor på två av dem. Idag limmade jag fast en pinne med en öggla längst ut på baksidan så att de går att fästa i halsband sen. Jag fäste med limpistol, sen kletade jag mer limpistols-lim över och lade på en liten tygbit. För att det ska sitta lite bättre och inte skava mot huden, antar jag. 

Ska försöka pyssla med mer av pärlorna och hängena jag har i veckan! :)


1 kommentar:

  1. De sista tycker jag är jättefina! Kul med en snäcka på en platt, fin sten och sen ett hänge på baksidan. Plus att foto-smycken är himla snyggt alltså! Har aldrig testat själv, men det ser så himla fint ut.

    SvaraRadera